NIP CZ v roce 2016

V rámci plánování proběhla první letošní schůzka NIP CZ, kde jsme se dohodli, co bychom jako NIP chtěli uspořádat tento rok.
1) Seminář “Zahraniční cesty a konference – praktické rady” , jak získat finanční podporu, jak vytvořit zajímavý poster, jak se na konferenci chovat, aby jste si odnesli co nejvíce nových kontaktů.
Seminář povede, kromě jiných, Hana Landová, která byla již několik let hodnotitelem přihlášek pro Fond podpory zahraničních cest AKVŠ a sama má nepřeberně zkušeností ze zahraničních konferencí.
 Webové stránky semináře najdete zde: http://www.sic.czu.cz/cs/?r=7176
 Seminář se bude konat 8. března na adrese Studijní a informační centrum, Česká zemědělská univerzita, Kamýcká 129, Praha 6 – Suchdol. Přihlašování započne pro knihovnickou veřejnost zítra, NIPáci v této konferenci se mohou přihlašovat již dnes. 
Pokud by byl kdokoli z vás ochotný krátce povyprávět o svých zkušenostech na konferencích (nic dlouhého, třeba jen deset minut), napište mi:-) Hledáme jak zkušené konferenční harcovníky, tak ty, kteří vyjeli poprvé.
Témata jsou různorodá – od praktických rad (ubytování, letenky apod.), po obsahovou stránku aktivní účasti (co s sebou na přednášku, co může člověka mile i nemile překvapit, jak zaujmout) až po zkušenosti se síťováním (jak se zapojit, když nikoho neznáte, jak aktivně získávat kontakty). Plus samozřejmě cokoli, co vás napadne, s čím jste se setkali apod.
2) Výjezdní setkání NIP CZ – v rámci tmelení NIPáků a také v rámci rozšiřování obzorů se pojedeme podívat do Jižních Čech. Cestu spojíme s nějakou zajímavou knihovnickou exkurzí, nějakým výletem a také se zasedáním NIP CZ.
3) Účast na ECIL 2016 – V říjnu se bude v Praze konat konference ECIL (http://ecil2016.ilconf.org/) věnovaná informačnímu vzdělávání a NIPáci se podílejí na organizaci. Hlavní oblastí bude řešení doprovodného programu konference a volitelných výletů.
4) Účast na Bibliothece Academice – stejně jako minulý rok, NIP by rádi připravili nějaký doprovodný program na BA. Zatím uvažujeme ´, co by to mělo být – za jakékoli nápady budeme rádi.
5) Pokračování přidávání příspěvků na blog https://nipcz.wordpress.com/ a na náš facebook.
Pokud byste se do NIP chtěli zapojit aktivněji než jako účastníci akcí, neváhejte, a napište:-)

Leave a comment